Οικολογικός σχεδιασμός προϊόντων

—— Περιβαλλοντική δέσμευση ——
Rowenta, αειφόρος ανάπτυξη

H Rowenta έχει αφοσιωθεί τα τελευταία 10 χρόνια στο να δημιουργήσει προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον. Σε αυτή την προσέγγιση οικολογικού σχεδιασμού, η Rowenta αναλύει τον κύκλο ζωής των προϊόντων της και δεν παύει να αναζητά ακόμα περισσότερες παραμέτρους οικολογικής βελτιστοποίησης των προϊόντων της.

Στην προσέγγισή της, η Rowenta συγκεντρώνει κυρίως τις προσπάθειές της σε 3 φιλόδοξα προγράμματα:

Επισκευή παρά αντικατάσταση

Εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς συμβιβασμό στην αποτελεσματικότητα

Χρήση ανακυκλωμένων υλικών για βιώσιμη καινοτομία

10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΙΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Πρωτοπόρος στην επιδιόρθωση, η Rowenta προσπαθεί συνεχώς να επεκτείνει τον κύκλο ζωής των προϊόντων της.

Τα εξουσιοδοτημένα κέντρα σέρβις για τα προϊόντα Rowenta μπορούν να επισκευάσουν συσκευές καθ’όλη την διάρκεια ισχύος της εγγύησης αλλά και μετά το πέρας της, καθώς τα ανταλλακτικά των προϊόντων είναι διαθέσιμα για 10 χρόνια.

Βασική δέσμευση της Rowenta για τα ανταλλακτικά επισκευής των προϊόντων της είναι να μην υπερβαίνουν το 50% της αξίας του καινούριου προϊόντος

—— Το γνωρίζατε; ——

ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Στη σημερινή εποχή, και στα πλαίσια της Εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η Rowenta εντάσσει ολοένα και περισσότερο ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα της.

Γιατί είναι σημαντικό να δράσουμε τώρα; Απλά φανταστείτε ότι στην Ευρώπη, 288 εκατομμύρια ηλεκτρικές σκούπες εκπροσωπούν 6.6 τόνους CO2 που ισοδυναμούν με τους αντίστοιχους ρύπους 3.3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων.

Σε ένα νοικοκυριό, 50% της ενεργειακής κατανάλωσης πηγάζει από την κουζίνα και από συσκευές άνεσης και ψυχαγωγίας.

Ύστερα από τρία χρόνια έρευνας, για πρώτη φορά στην Γαλλία, η Rowenta, η Eco Systemes και η Veolia έθεσαν σε ισχύ τον πρώτο ολοκληρωμένο κύκλο παραγωγής προϊόντων από ανακυκλωμένα υλικά.

Το 2015, μέσω αυτής της συνεργασίας, η Rowenta παρουσίασε την γεννήτρια ατμού με μποϊλερ Silence Steam, κατασκευασμένη από ανακυκλωμένες οικιακές μικροσυσκευές και της οποίας το εξωτερικό χαμηλό περίβλημα αποτελείται από ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο. Πλαστικό, ανοξείδωτο ατσάλι, αλουμίνιο… Το σώμα της γεννήτριας ατμού με μποϊλερ Silence Steam περιέχει μέχρι και 40% ανακυκλωμένα υλικά.